Viini on ollut historiallisesti vahvassa roolissa ihmisten elämässä jo vuosituhansien ajan. Se on keino rentoutua, juhlia, nautiskella ja luoda uusia muistoja. Moni tilaa viiniä ravintolassa tai ostaa pullon kotiin viikonlopuksi, mutta yllättävän harva pysähtyy miettimään, mitä lasissa oikeasti on.

Oma viinimatkani alkoi toden teolla vasta siitä, kun päätin, että haluan todella ymmärtää, mitä oikein juon. Kun viiniä ymmärtää, siitä saa paljon enemmän irti, jolloin rahoilleen saa myös huomattavasti enemmän vastinetta. Koska rakkauteni viiniä kohtaan alkoi vasta pari vuotta sitten, tiedän, millaista on osallistua ensimmäiseen viinitastingiin, kun ei tiedä yhtäkään rypälelajiketta eikä ymmärrä viinistä muuta kuin eron punaisen ja valkoisen väliltä.

Ammattilaisille suunnattujen kattavien viiniopintojen lisäksi olen käynyt lukemattomissa tastingeissa hakemassa inspiraatiota niin Helsingissä, Wienissä kuin Lontoossakin, jotta voin tarjota omille asiakkailleni kokemuksen, jossa huomioidaan niin aloittelijat kuin kokeneemmatkin viinittelijät. Ja juuri tämän huomioiden haluan korostaa, että pitämiini tastingeihin voi tulla, vaikkei olisi koskaan edes maistanut viiniä. Käyn aina aluksi maistamisen yksinkertaiset perusteet läpi, jotta jokainen saa kokemuksesta mahdollisimman paljon irti.

Jos siis haluat löytää uusia suosikkeja, ymmärtää paremmin sitä, miksi pidät tietyistä rypälelajikkeista tai haluat oppia ostamaan sinua kiinnostavia viinejä, nämä tastingit ovat juuri sinua varten.

Avoimet tastingit pidetään yhdessä suosikkicocktailbaareistani, Bar Matessa, joka sijaitsee Punavuoressa osoitteessa Pieni Roobertinkatu 9. Tämä tyylikäs, mutta rento tila sopii täydellisesti näihin matalan kynnyksen viinitastingeihin, joissa ei luennoida eikä pönötetä.

Tämä sivusto käyttää evästeitä parantaakseen käyttökokemusta. Hyväksy Lue lisää