Tietoja yrityksestä

by admin

Yritykseni nimi, Memories by the Glass, viittaa viinin taianomaiseen kykyyn auttaa luomaan uusia muistoja ja nostaa vanhoja muistoja pintaan. Nimen voi suomentaa kahdella eri tavalla:

  1. ”Muistoja lasi kerrallaan” – Yksi voimakkaimmin muistiimme kytköksissä olevista aisteista on hajuaisti, jota viini osaa aktivoida erityisen tehokkaasti. Viinin tuoksujen eri kerrokset voivat herättää muistoja jopa kymmenien vuosien takaa. Sauvignon blancin ruohomaisuus saattaa muistuttaa lapsuuden kesistä kotipihalla, barolon nahkamaisuus puolestaan viedä hevostallille, kun taas pirskahteleva samppanja voi siirtää henkilön suoraan hääpäiväänsä. Viinit herättävät välillä yllättäviäkin muistoja, mutta juuri se tekee viinitastingeista niin mielenkiintoisia: koskaan ei tiedä, millaiselle seikkailulle seuraava viini vie.
  2. ”Muistoja lasin äärellä” – Monilla on tapana luoda uusia muistoja juuri viinin äärellä olipa se sitten ravintolaillallinen oman puolison kanssa, lasillinen roséta kesäterassilla ystävien kesken nautittuna tai tuhti lasillinen punaviiniä hyvän kirjan parissa. On kuitenkin varmaa, että viini on monesti mukana, kun luomme uusia muistoja.

Viinimatkani sai alkunsa vuoden 2015 paikkeilla, kun muutin Helsinkiin ja tykästyin samppanjaan. On oikeastaan erheellistä puhua ”tykästymisestä”, sillä tunne muuttui pian palavaksi rakkaudeksi, mikä sai minut sukeltamaan yhä syvemmälle tuohon kuplivien juomien innostavaan maailmaan. Voisi sanoa, että tuossa vaiheessa 95 % juomastani viinistä oli Champagnen alueelta ja ne vähät ”normiviinit” olivat puolestaan sellaisia, joista en edes tiennyt, mistä rypäleistä ne on valmistettu.

Vuoden 2021 aikana päätin, että haluan oppia viineistä vähän enemmän – edes jonkinlaiset perusteet -, sillä tahdon tietää, mitä lasissani on, kun tilaan viiniä ravintolassa. Olen kuitenkin taipuvainen perfektionismiin, joten minulle ei riittänyt, että googlailen omatoimisesti viinien alkeita. Ilmoittauduin vuoden 2022 alussa alkaneelle WSET Level 2 -viinikurssille, jossa opetetaan viinin perusteita aina viinirypäleiden kasvatuksesta etikettien tulkitsemiseen asti.

Läpäistyäni kurssin korkeimmalla mahdollisella arvosanalla huomasin janoavani lisää. Ilmoittauduin pian seuraavalle kurssille, eli WSET Level 3:lle, joka on suunnattu alan ammattilaisille. En vielä tuossa vaiheessa tiennyt, mihin olin ryhtynyt, sillä huomasin olevani samalla kurssilla maahantuojien, huippusommelierien ja yli 15 vuotta alalla olleiden ammattilaisten kanssa. Haaste oli kuitenkin tervetullut, ja kurssin aikana minulle myös hahmottui se, mitä haluan tehdä kurssin päätyttyä. Vuoden 2023 alussa sain tietää läpäisseeni kurssin toiseksi korkeimmalla arvosanalla. Oli aika siirtyä seuraavaan vaiheeseen, eli viinitastingien pitämiseen.

Parin viime vuoden aikana olen käynyt itse monissa viinitastingeissa – muun muassa Helsingissä, Wienissä ja Lontoossa – hakemassa lisäoppeja ja inspiraatiota sille, miten haluan järjestää omat tastingini. Koska vielä pari vuotta sitten olin täysi amatööri viinien suhteen, tiedän varsin hyvin, millaisia haasteita viinitastingit voivat aiheuttaa asiaan vihkiytymättömille. Aloittelija saattaa ajatella, että ”en voi osallistua viininmaistelutilaisuuteen, koska en osaa mitään” tai hän saattaa pelätä kysymyksien esittämistä, ettei vaikuttaisi tyhmältä. Kaikki tuollaiset pelot ovat turhia minun järjestämissäni tastingeissa.

Haluan auttaa erityisesti, jos et ole täysin varma, millaisista viineistä saattaisit pitää tai miten tastingeissa toimitaan.

Haluan auttaa viinistä kiinnostuneita löytämään uusia suosikkeja, ymmärtämään viininmaistamisen perusteita ja oppimaan, mitä viinejä kannattaa ostaa.

Ennen kaikkea haluan auttaa juuri sinua nauttimaan viinin kiehtovasta maailmasta ja kaikesta, mitä sillä on tarjottavana.

Minun vetämissäni tastingeissa ei ole tyhmiä kysymyksiä eikä ketään katsota vinoon, vaikka ei olisi koskaan maistanutkaan viiniä.

Kutsun sinut lähtemään rohkeasti mukaan!

Tervetuloa! Ehkä tapaamme jo seuraavassa tastingissa.

Tämä sivusto käyttää evästeitä parantaakseen käyttökokemusta. Hyväksy Lue lisää